KőfajtákMészkő

Kalcium karbonát 3-as keménységű.

A mészkövet a savak oldják jó hővezető.

Idetartoznak a tömött szövetű tengeri mészkövek /Siklós, Tardos/ a laza szerkezetű durva mészkövek /Fertőrákos, Sóskút/ amelyek nagy vízfelvevő képességük miatt meglehetősen fagyérzékenyek. A forrásvíz mészkővel /Süttő, Budakalász/ amelyek egyszerre porózusak és tömőt szövetűek és 2000 évet bizonyosan kibírnak.

Az éghajlat viszontagságainak kitett helyeken nem érdemes fényezett anyagot használni, mivel 2-3 év alatt eltűnik a fénye.

Márvány

Egy kicsit olyan mint az igazgyöngy.

Mészkőből alakul át márvánnyá.

A mészkőnek óriási nyomást és magas hőmérsékletet kell elviselnie, míg átalakul márvánnyá.

Nemes, elegáns, szépségében utolérhetetlen keménysége azonos a mészkőével. A savak a márványt elbontják és az időjárás viszontagságainak kevésbé áll ellen.

Belső terek fal és padlóburkolatként, szobor alapanyagként több mint háromezer éve az elegancia és az exkluzivitás megtestesítője.

Gránit

Durva kristályos savanyú kémiai összetételű mélységi magmás kőzet. Nagy mélységekben keletkezik, felszinre csak a fedőréteg lepusztolásával vagy hegységképző erők emelik magasra.A gránit a köznapi életben a szilárdsága és a keménység jelképe. Megmunkálása után rendkívül jól türi az időjárás viszontagságait, fényét csiszolása után szinte örökre megörzi.Időállása, és szépsége miatt síremlékek készítésére a legalkalmasabb anyag.

Műkő

A műkő csiszolható, fényezhető kőfaragó szerszámokkal kőszeröen megmunkálható, időálló mesterséges kő (minőségi beton) amelynek adalékanyaga osztályozott kemégy mészkőörlemény vagy bazaltm Tardosi vörösm illetve márvány, gránit örlemény is lehet.